K-Laser terapija

K-LASER dinamična terapija v fizioterapiji in rehabilitaciji temelji na rezultatih kliničnih raziskav. Zahvaljujoč svoji sofisticirani tehnologiji predstavlja K-LASER CUBE skoraj nepogrešljivo napravo pri delu fizioterapevta, saj je sposoben reševati večino problemov pri vsakodnevni praksi.

Najnovejše raziskave so pokazale, da ima K-LASER terapija pomembne pozitivne biološke učinke, zahvaljujoč visoki količini energije, ki deluje globinsko in s tem izboljša proces regeneracije ter pospeši celjenje tkiva.

K-LASER dinamiča terapija uporablja številne frekvence za ustvarjanje kombinacije:

KATERI SO BIOLOŠKI UČINKI K-LASER TERAPIJE?

  • Protivnetni učinek,

K-LASER nima antiedematozen učinek samo zato, ker povzroča vazodilatacijo, ampak tudi zato ker stimulira limfni sistem (drenira edematozna področja). Rezultat je zmanjšanje otekanja po travmi ali vnetju.

  • Protibolečinski učinek

Terapija s K-LASERJEM ima pomemben učinek na bolečinske receptorje, saj dviguje prag bolečine in zmanjša prenos bolečinskih impulzov do možganov. Poleg tega se bolečina zmanjšuje zaradi protivnetnega in antiedematoznega učinka. Terapija spodbuja produkcijo endorfinov.

  • Izboljšanje vaskularne aktivnosti

Terapija s K-LASERJEM pomembno poveča nastajanje novih kapilar, pospešuje proces zdravljenja poškodovanih tkiv, omogoča celjenje poškodovanega tkiva in zmanjša velikost ran.

Dodatni pozitiven učinek je angiogeneza, ki povzroča začasno vazodilatacijo s posledičnim povečanjem obsega žil. Pospešen krvni pretok omogoča hitrejše celjenje ran in zmanjšuje bolečino.

https://www.youtube.com/watch?v=ZjhUKDzOwKY&t=4s

  • Povečana metabolična aktivnost

K-LASER izboljša produkcijo specifičnih encimov, odgovornih za prenos kisika, s čimer pripomore k popravilu in regeneraciji poškodovanih celic.

  • Izboljšanje živčnih funkcij

K-LASER “Reduction of pain” protokol se uporablja za zdravljenje nevroliških poškodb (travmatska ali iatrogena parestezija, dizestezija in anestezija), to je dvakrat dnevno, vsak drugi dan.

  • Zmanjšanje mehkotkivnih ran

Za zdravljenje mehkotkivnih ran (mukozitis, rdečina in razjede) se uporabja K-LASER štiri dni zaporedoma.

  • Zdravljenje kožnih ran

K-LASER “Soft tissue injuries” se uporablja za zdravljenje kožnih ran, kot so preležanine, diabetične in druge razjede, in sicer dvakrat dnevno, dva tedna, vsak drug dan.

Ostali biološki učinki K-LASERja:

  • imuno regulacija,
  • zmanjšuje nastanek fibroznega tkiva.

Terapija s K-Laserjem prodre globoko v tkivo in pospeši regeneracijo celic s povečevanjem energije, ki je na voljo celicam.

Celice prilagodijo hranila in se hitreje znebijo odpadnih produktov. Rezultat izpostavljanju laserski svetlobi je, da se celice, ki sestavljajo kite, vezi in mišice, hitreje obnovijo.

Poškodbe