Zumba

Zumba je zasnova ob glasbi, ki vsebuje v glavnem vroče latino ritme(merengue, salsa, cumbia, reggaeton, calypso, samba…), ki vas bodo sprostili, vam povrnili energijo in zaradi katerih se boste odlično počutili. Koreografije so zasnovane po principih intervalnega treninga, ki povečuje porabo kalorij, izgorevanje maščob ter tonizacijo mišic. Poseben poudarek je na mišičnih skupinah nog, zadnjice, rok, trebuha ter seveda najpomembnejše mišice-srca!

image

Zumba je zasnovana tako, da ji lahko sledi resnično vsak, neglede na starost, plesno znanje, telesno pripravljenost, saj je kombihnacija enostavnih plesnih korakov na energično in seksi podlago latinoameriških ritmov. Ob vsem tem se boste počutili kot na razgretem plesišču nekje v osrčju Latinske Amerike, obenem pa bodo kmalu vidni rezultati vadbe, ki vas bo resnično navdušila in jo boste obiskovali z navdušenjem.
Zakaj je Zumba edinstvena in drugačna?
Gre za “zamaskirano vadbo”, saj se vadeči tako zelo zabavajo, da sploh ne opazijo, da vadijo. Gre za obliko vadbe, ki jo boste želeli početi vsak dan, saj se boste ob njej počutili odlično! Glasba, koraki, gibi, skupina, občutek…so zelo drugačni kot pri čemerkoli, kar ste do sedaj poskusili! Vsakdo lahko začne z vadbo takoj, ne glede na fizično pripravljenost, starost, plesno znanje, znanje aerobike ali fitnesa. Je tudi učinkovita! Gre za kardio vadbo s komponentami vadbe za oblikovanje mišic, ki vključuje celotno telo ter pomaga doseči individualne cilje vsakega posameznika … vredno je pripomniti, da v eni uri Zumbe pokurimo tudi do 450 kalorij!

Učinek vadbe
Pravilno izvajana in nadzorovana aerobna vadba spodbudno vpliva na celo telo. S primerno vadbo lahko razvijamo in vzdržujemo fiziološke in motorične sposobnosti, zvišujemo imunsko odpornost. Med vadbo aktiviramo in krepimo vse velike mišične skupine, s tem oblikujemo telo in vzdržujemo njegovo kondicijo, z razteznimi vajami pa poskrbimo za gibljivost. Ker je ura zumbe namenjena tudi druženju, zabavi in sprostitvi pa tako zadovoljimo tudi naše psihične in sociološke potrebe. Po vadbi se počutimo napolnjeni z energijo in pripravljeni na nove izzive.

Zumba

Komu je vadba namenjena
Učinkovita celostna vadba zumbe je primerna tako za ženske kot moške, začetnike, rekreativce, športnike in plesalce, če le nimate težjih poškodb ali bolezni. Vsaka vaja ima več različnih izvedb (lažje in težje), tako se med samo vadbo prilagaja intenzivnost vadbe posamezniku glede na telesno pripravljenost.